Karateclub Oudenhove

Praktische zaken

Waar gaan de trainingen door?

De trainingen gaan door op volgende locaties te Sint-Maria-Oudenhove:

Turnzaal basisschool ‘De Groene Poort’
Lilarestraat 2, 9620 Zottegem

JAAR KARATECLUB OUDENHOVE

Veel gestelde vragen

Karateclub Oudenhove

Vanaf welke leeftijd kan ik me inschrijven?

Zowel jongens als meisjes kunnen zich inschrijven vanaf 8 jaar. Zij beginnen bij de jeugd (van 8 tot 14 jaar). Iedereen heeft recht op 3 initiatielessen, waarbij je gewoon aan de training komt deelnemen. Hiervoor volstaat sportieve kledij.

Wat betekent karate eigenlijk?

Karate bestaat uit ‘kara’ (= lege) en ’te’ (= hand). Karate is een vechtkunst zonder dat men een wapen in de hand heeft, dus met lege handen. Funakoshi had ook een tweede verklaring: “Zoals een gladde spiegel alles weerspiegeld en een stil vallei ieder geluid weerkaatst, zo moet een karate beoefenaar zichzelf leeg maken van hebzucht en egoïsme om in elk conflict dat het in zijn leven ontmoet, zo juist mogelijk te kunnen reageren. Dit wordt in het Karate verstaan onder ‘leeg’.”.

Wat heb ik nodig om karate te beoefenen?

Les: Tijdens de les dragen alle leden een kimono. Deze kan je bestellen bij ons in de club. Als we in de les kumite (vrij gevecht) houden, heb je ook handschoenen nodig. Scheenbescherming en voetbescherming is ook zeer handig. Dit kan je ook allemaal bestellen in de club.
Wedstrijd: Op een wedstrijd is een mondstuk verplicht. Ook kruis- en borstbescherming wordt sterk aangeraden. Dit kan je ook bestellen in de club.
Gordel: Om aan te duiden welke graad je hebt, dragen we gordels in de club. Beginners starten met een witte gordel. Na een aantal examens kan je stijgen naar een blauwe gordel. Idem voor een bruine gordel. Voor een zwarte gordel dien je examen af te leggen voor de federatie.

Is de club aangesloten bij een federatie/associatie?

De club is aangesloten bij de Vlaamse Karate Federatie en maakt deel uit van de Vlaamse Karate Associatie. Dit alles valt nu onder ‘Karate Vlaanderen’.

Wat word van mij verwacht?

Respect en gehoorzaamheid naar de sensei toe is cruciaal. Wij proberen om iedereen de nodige aandacht te geven zodat ieder individu progressie kan maken. Daarom verwachten wij dat je op een gedisciplineerde manier de lessen volgt en met zin voor inzet.

Welke stijl van karate wordt beoefend?

De club beoefent de Shotokan-stijl. Deze is de eerste en tevens de meest beoefende stijl in de karate. Shotokan omvat lage standen en harde technieken. Er wordt veel waarde gehecht aan de historische achtergrond en eren op deze manier een lange traditie en de stichter ervan, Gichin Funakoshi.

Volg ons op Facebook